Bamboe stof is anti-bacterieel, UV beschermend, absorbeert en is heerlijk zacht

Zacht als kasjmier

Bamboe kleding is snel-drogend, comfortabel, verkoelend en voelt zacht aan als kasjmier. De stof kreukt minimaal en kan gewoon in de wasmachine.


Absorbeert

Door de micro kleine gaatjes in de bamboevezel kan de kleding 4 keer sneller zweet absorberen en verdampen. De kleding blijft niet aan je huid plakken als het te warm is, je lichaam blijft droog waardoor je niet oververhit raakt.


Ademend

Bamboe is opvallend ademend door de open structuur van de vezels, waardoor het verkoelend is in de zomer en in de winter warmer dan katoen. Bamboe wordt hierdoor ook wel “aircokleding” genoemd.


Anti bacterieel

Een van de unieke eigenschappen van bamboe is de van zichzelf bevattende anti-bacteriële stof, hierdoor gaan er niet zo snel vieze luchtjes in je kleding zitten. Bij andere stoffen wordt dit bereikt door allerlei chemische toevoegingen. Mensen met een heel gevoelige huid en/of allergieën kunnen dus met een gerust hart bamboe kleding dragen.


UV beschermend

Bamboe is UV beschermend en filtert 98% van de UV stralen van de huid. Zo blijf jij en je kind extra goed beschermt tegen de zon.


Wasvoorschriften

Bamboe dient maximaal op 40° gewassen te worden. Het heeft een krimppercentage van minimaal 5%.

 

De slabben zijn gemaakt van tricot (katoen, elasthan en geplastificeerd katoen) Deze dienen maximaal op 60° gewassen te worden.